Cum alegem o camera de supraveghere in functie de nevoie, buget si specificatii

  • primul pas in alegerea unei camere de supraveghere video este acela care face referire in locatia in care va fi montanta Exterior sau Interior. Un al doilea pas trebuie sa fim interesati de rezolutia camerei video care insemana calitatea video la inregistrare sau vizualizare live.
  • camere de supravegehre
  • REZOLUTIA - acestora se masoara in Linii TV iar in descrierea camerelor o sa vedeti ca specificatie LTV sau TVL poate cel mai important lucru. Aceastea pleaca de la 420 de linii TV si duc pana la 1200 de linii TV iar dupa acestea intervin camerele de 1 megapixel despre care vom vorbi in postul urmator.
  • DISTANTA DE FOCALZIARE - face referire la obiectivul camerei de supraveghere care poate fi Sharp, Sony cu lentila fixa de 3.6mm si obiectiv de 1.3 , 1.4 , etc pentru obiectele aflate in apropiere si cu lenetila varifocala (reglabila) care pleaca de la 2.8mm pana la 12mm recomandate pentru obiectele aflate mai departe. Recomandarea Global IT Serv este optarea pentru lentilele varifocale care in functie de necesitate daca numarul de camere achizitionat este limitat din cauza bugetului sa se acopere o zona cat mai mare daca lentila este reglabila.
  • SENZORUL INFRAROSU - In functie de numarul de LED-uri aflat pe camere claritatea de vizionare si inregistrare pe timp de noapte daca lumina este slaba este de o calitate mai buna sau mai proasta
  • ILIMINAREA - Un aspect foarte important cand vine vorba de inregistarea si vizualizarea pe timp de noapte. Aceasta se masoara in LUX si face referire la cantitatea minima de lumina de care camera are nevoie pentru a putea inregistra daca camera nu primeste lumina de la o alta sursa aflata in raza ei de actiune
  • Alte functii importante mai sunt WDR – „Wide Dynamic Range” , AES (Auto Electronic Shutter), ATW – (Automatic Tracing White), BLC (Back Light Compensation) , HLC (High Light Compensation) despre care vom vorbi saptamana viitoare.

    Lasa un comentariu