De ce avem nevoie pentru un sistem de supraveghere

 • Astazi vom vorbi despre alte aspecte care sunt cele mai importante la montarea unui sistem de supravegehre video, dar de care producatorii si cei care comercializeaza sistemele de supraveghere video nu vorbesc. Tipul de cablu pentru transferul de date, cablul pentru alimentarea camerelor, sursa de alimentare si video balun-ul.

  Cablul pentru transferul de date Coaxial, UTP sau FTP

  cablu transfer date camere supraveghere video
 • La montaj se poate folosi pentru transferul de date (accesarea dvr-ului, fluxului video, etc) atat cablu coaxial (cablu TV) cat si cablu FTP, UTP (cel de internet cu 8 fire) recomandat FTP Cat 5E atat la interior cat si la exterior care este mai rezistent iar la manevrare se reduce riscul de a se rupe deoarece este prevazut cu sufa. In functie de locatia fiecarei camere in parte daca vorbim de un dvr cu 4 canale se recomanda folositea cablului COAXIAL ( cablu tv) dar se poate opta si pentru un cablu FTP prin care se pot monta 4 camere dar cu, conditia de a se folosi video balun.

  Video Balun

  video balun camere supraveghere video
 • Un semnal video fara interferente pe langa cablul ales fie el FTP sau UTP implica in schimb si un video balun de calitate ales din aceiasi categorie cum ar fi HDCVI, AHD, Turbo HD, HDSDi

 • Cablul pentru transferul 12V

  cablu alimentare camere supraveghere video
 • Fara un curent transportat pe un cablul de minim 0,50 camerele dvs vor face linii daca distanta depaseste 15m. Este foarte important calitatea cablulului pentru transportul curentului alternativ. NOTA "Nu se transporta curentul pe acelasi cablu pe care se transporta datele chiar daca aveti doar o singura camera si 8 fire in cazul cablului FTP sau UTP".

 • Sursa de alimentare

  sursa alimentare camere supraveghere video
 • Sursa de alimentare trebuie aleasa in functie de consumul camerei pe timp de noapte. In cele mai multe cazuri pe camerele de supraveghere este specificat acest lucru dupa cum urmeaza 12V 1A sau 12V 2A (pentru camere HD) in acest caz aveti nevoie de un alimentator de 12V 1A sau 12V 2A. Consumul real se invarte in jurul valorilor de 4,5W sau 6W in functie de numarul de led-uri si de puterea acestora.
 • Lasa un comentariu